De pedagogenpraktijk

Pedagogenpraktijk Quest is een kleinschalige praktijk gespecialiseerd in psychologische zorg voor jeugd en gezin. Quest biedt zorg op maat: betrokken, laagdrempelig en dicht bij huis.

De praktijk is gevestigd op twee locaties in de gemeente Buren: in de huisartsenpraktijk in Ommeren en in de psychologenpraktijk in Lienden. Inwoners van de gemeente Neder-Betuwe zijn daar ook welkom.

Er is in de Regio Rivierenland intensieve samenwerking met huisartsen en POH’s-ggz, en met collega’s in de GBGGZ en de Specialistische GGZ. Daarnaast vervult Quest een adviesfunctie voor jeugd-ggz bij het STIB, het sociale team van de gemeente Buren. De lijnen zijn  kort; de praktijk bevindt zich in het hart van de eerstelijnszorg in de gemeentes Buren en Neder-Betuwe.

Orthopedagoge Corine Bel is hoofdbehandelaar en praktijkhouder.  Kinderen en ouders treffen tijdens het gehele zorgtraject steeds dezelfde hulpverlener. Ook verwijzers en de gemeente hebben één contactpersoon. Corine Bel vervult tevens een adviesfunctie voor de wijkteams (STIB) en de Jeugdgezondheidszorg in de Gemeente Buren.

Bij Quest staat professionaliteit voorop, maar wij zijn van mening dat plezier hebben in het werk minstens even belangrijk is. Plezier hebben in de eigenheid van kinderen, geboeid zijn door het puzzelen aan een onderzoek, je steeds kunnen laten verrassen door de groei- en veerkracht van kinderen en ouders.

Informatie voor kinderen

Het woord "quest" ben je vast wel eens tegen gekomen, bijvoorbeeld bij een computerspel. Een quest is een speurtocht met avonturen en opdrachten.

Er komen veel kinderen met vragen bij Quest. Over schoolwerk bijvoorbeeld, of vriendjes maken, of bang-zijn. Er zijn ook kinderen die niet goed weten wat hen dwars zit. Of hun ouders maken zich zorgen. Kortom: kinderen kunnen allerlei lastige problemen hebben die we bij Quest kunnen onderzoeken.

Als jij bij ons komt, gaan we aan het speuren. We gaan op zoek naar de dingen die jij goed kan. En ook naar de dingen die je moeilijk vindt. Jij mag het zeggen, je mag alles vertellen. Maar je hoeft niet alles zelf te verzinnen. We gaan praten, tekenen, spelen, puzzelen en een beetje fantaseren. En terwijl we dat doen, kom jij er achter waarom je je soms zo verdrietig voelt, of juist heel boos, of misschien erg verlegen. Al speurend komen we ook allerlei oplossingen tegen en zoeken we uit wat het beste werkt.

Soms is het nodig om nog preciezer te speuren. Dan gaan we een hele ochtend aan de slag met quizvragen, puzzels, tekeningen, spelletjes, verhalen, vragen over jezelf (jij bent de enige die de goede antwoorden weet!). We doen geen schoolwerk, en het is niet belangrijk of je goed kunt lezen, schrijven en rekenen. Zo'n onderzoek is meestal op woensdag en duurt een hele ochtend. Je krijgt er vrij voor van school. Als de kinderen op school de volgende dag vragen waar je was, kun je dat natuurlijk gewoon vertellen. Maar misschien houd je het liever voor jezelf. Dan kun je bijvoorbeeld zeggen dat je naar de dokter moest. En dan jok je niet echt, want bij Quest helpen we kinderen om zich beter te voelen.

Tot ziens bij Quest!

Copyright 2011 Quest. All Rights Reserved.