De orthopedagoog

Na de universitaire studie klinische pedagogiek in Utrecht heb ik de postacademische specialisatie Orthopedagoog-Generalist gedaan.

De Orthopedagoog-Generalist NVO

  • werkt samen met kind en gezin aan oplossingen;
  • is specialist op het gebied van kind en gezin;
  • is opgeleid om te behandelen en bevoegd om diagnoses (DSM IV) te stellen.

De Orthopedagoog-Generalist is door de overheid erkend als hoofdbehandelaar in de Generalistische Basis GGZ. De registratie is gelijkwaardig aan die van de GZ-Psycholoog (BIG register). Er ligt een wetsvoorstel bij de Tweede Kamer te om de orthopedagoog generalist als eigenstandig artikel 3-beroep in de Wet BIG op te nemen.

Op het gebied van behandeling heb ik mij door scholing gespecialiseerd in

  • cognitieve gedragstherapie
  • systeem- en gezinstherapie
  • speltherapie en symbooldrama
  • EMDR

Naast deze studies is meer dan 25 jaar klinische werkervaring een belangrijke bron om uit te putten.

In de regio
In 2010 startte de samenwerking met de huisartsen in Ommeren, in 2012 heb ik mij daar gevestigd en in 2013 volgde de vestiging bij de psychologenpraktijk in Lienden.

De samenwerking in de regio breidde zich steeds verder uit: naar andere huisartsenpraktijken, het wijkteam STIB, scholen en de jeugd-ggd. We weten elkaar allemaal te vinden en deze bundeling van deskundigheid maakt de orthopedagogische zorg voor kinderen nog veelzijdiger en effectiever.

In de media
Pedagogenwerk: een werkdag van pedagoge Corine Bel (2 oktober)

Dit filmpje is door beroepsvereniging NVO gemaakt in het kader van de week van de opvoeding in 2012. De praktijk in Maarn is inmiddels in andere handen maar het pedagogenwerk verandert niet.

Copyright 2011 Quest. All Rights Reserved.